Οδηγός Επισκέπτη

Στην Πρέσπα κάθε εποχή του χρόνου θα ανακαλύψετε ένα διαφορετικό πρόσωπο της περιοχής. Τα πολύχρωμα τοπία του φθινοπώρου, τις χιονισμένες κορυφές που περιτριγυρίζουν τις λίμνες τον χειμώνα, τα καταπράσινα ορεινά λιβάδια το καλοκαίρι, τις πτήσεις των εκατοντάδων πελεκάνων κατά την άνοιξη και τα ιστορικά μνημεία που στέκουν αγέρωχα εδώ και αιώνες, είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που προσφέρει η περιοχή. Στην Πρέσπα η ποικιλία των ενδιαιτημάτων και των μορφών ζωής συνθέτει ένα πραγματικό εργαστήρι της φύσης και ο επισκέπτης δε μένει παρά να το ανακαλύψει.

 

Ελπίζουμε οι παρακάτω πληροφορίες να βοηθήσουν την οργάνωση της επίσκεψής σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής επισκεφτείτε τη καρτέλα Εθνικό Πάρκο- Περιοχές ευθύνης.

 

Γνωρίστε την άγνωστη πλευρά της Πρέσπας, εξασκείστε όλες σας τις αισθήσεις,  παρατηρείστε πουλιά και πεταλούδες, απολαύστε τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, μάθετε για την ιστορία της περιοχής και δοκιμάστε τις ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις! 

 

Φέρτε μαζί σας κιάλια, τηλεσκόπια και κυρίως την περιέργεια και τη διάθεση σας για εξερεύνηση!

 

Γνωρίστε την περιοχή και μάθετε πώς μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην προστασία της!

 

Σας περιμένουμε στα Κέντρα Ενημέρωσης του ΦΔΕΠαΠ για να οργανώσουμε από κοντά την επίσκεψή σας και να συζητήσουμε για τη σπουδαιότητα του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και τη συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://fdepap.gr/epikoinonia/